Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V malej liptovskej obci Ižipovce odvolila približne tretina voličov

Na snímke voliči v priestore určenom na hlasovanie upravujú hlasovacie lístky vo voľbách do Národnej rady SR, 5. marca 2016. Foto: TASR/Martin Baumann

Záujem o voľby má aj miestny dôchodca Ján, ktorý nevynechá žiadne voľby.

Ižipovce 5. marca (TASR) - V malej liptovskej obci Ižipovce, kde sa počas predchádzajúcich dvoch komunálnych volieb nenašiel v stanovenom termíne žiadny kandidát na starostu či poslanca obecného zastupiteľstva, je záujem o parlamentné voľby priemerný. Informáciu pre TASR potvrdila predsedníčka okrskovej volebnej komisie Blanka Franková.

"Zo 79 oprávnených voličov využila svoje volebné právo zatiaľ približne tretina. Keď to porovnám s predchádzajúcimi voľbami, je to približne rovnaký záujem. Na takú malú obec je to dosť a do zavretia volebnej miestnosti ešte možno niekto príde," uviedla s tým, že okrem domácich prišlo pár voličov aj s voličskými preukazmi. "Nespájam to ale so Svetovým pohárom slalomárok v Jasnej. Aj v predchádzajúcich voľbách sme mali niekoľko voličov s preukazmi. Sú to zväčša chatári," dodala.

Záujem o voľby má aj miestny dôchodca Ján, ktorý nevynechá žiadne voľby. "Ja chodím na každé voľby, ktoré sú. Je jedno, či ide o komunálnu politiku alebo o takéto parlamentné voľby," povedal. V obci Ižipovce v okrese Liptovský Mikuláš žije približne 90 obyvateľov.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE