Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

V Mestskom parku v Košiciach začali rúbať stromy

Foto: TASR/František Iván

V nasledujúcom období má v Mestskom parku pribudnúť ďalších 145 stromov aj takmer 15.000 kusov rastlín a drevín.

Košice 15. marca (TASR) - Prvú etapu výrubu stromov v košickom Mestskom parku realizuje oddnes Správa mestskej zelene. Výrub 45 stromov sa začal skoro ráno, o 6.00 h, na základe rozhodnutia Obvodného úradu životného prostredia.

"Výrub je súčasťou víťazného architektonického návrhu z roku 2010 a investičného projektu Rekonštrukcia a revitalizácia Mestského parku v rámci investičných projektov Európskeho hlavného mesta kultúry Košice 2013," vysvetlila hovorkyňa mesta Košice Martina Viktorínová.

Doplnila, že mnohé zo stromov určených na výrub sú choré, staré a ohrozujú životy ľudí. "Posledným dôkazom bol aj strom pri vstupe na Mestskú plaváreň, ktorý v septembri 2011 samovoľne spadol priamo na chodník, po ktorom denne prechádzali návštevníci kúpaliska," vysvetlila Viktorínová. Mesto sa tak podľa nej dostáva o krok bližšie k úspešnej realizácii investičného projektu a k premene parku na zelené srdce mesta Košice.

V nasledujúcom období má okrem 145 stromov pribudnúť v Mestskom parku aj takmer 15.000 kusov rastlín a drevín. "Náhradná výsadba stromov sa uskutoční v rámci realizácie investičného projektu Rekonštrukcia a revitalizácia Mestského parku," informovala hovorkyňa.