Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

V Miloslavove hlasovali za spravodlivejšiu i bezpečnejšiu krajinu

Na Slovensku sa dnes o 7.00 hod. začali v poradí štvrté predčasné a celkovo deviate parlamentné voľby v ére samostatnej SR. Na snímke voliči v jednej z volebných miestností v Miloslave 30. septembra 2023. Foto: TASR - Erik Máder

Väčšina z voličov uviedla, že voľbu mala premyslenú už dávnejšie, rovnako tak motív samotnej voľby.

Miloslavov 30. septembra (TASR) - Túžba po spravodlivom štáte, ktorý bude bezpečný, stabilný a poskytne dostatok možností pre spokojný život. To sú motívy, s ktorými hlas svojim favoritom prišli dať v sobotňajších voľbách do Národnej rady SR voliči v Miloslavove v okrese Senec.

Väčšina z nich uviedla, že voľbu mala premyslenú už dávnejšie, rovnako tak motív samotnej voľby. "Chcem, aby bolo Slovensko spravodlivejšie a tí, ktorí budú vo vedení štátu, boli skutočne kompetentní," povedal starší pán, ktorý odvolil v jednom z troch volebných okrskov v Miloslavove. Mladý pár priznal, že voľby vníma ako možnosť prispieť k tomu, aby bolo Slovensko bezpečnejšie a stabilnejšie. "Máme rodinu, takže sme hlasovali za to, aby sme sa mali dobre," povedali.

Ďalší volič spomínal voľby ako možnosť vyhnúť sa opakovaniu marazmu a nešvárov, ktorým musela spoločnosť čeliť. Opakovane sa spomínala myšlienka Slovenska, ktoré nebude vyvolávať myšlienky na odchod. "To znamená, Slovensko s lepším zdravotníctvom, lepším školstvom, hospodárstvom s dostatkom pracovných príležitostí," uviedla pre TASR jedna z voličiek v Miloslavove.

Práve v tejto obci bola v predchádzajúcich parlamentných voľbách najvyššia volebná účasť v rámci Seneckého okresu. Záujem o voľby je evidentný aj tentoraz. V kultúrnom dome, kde sa volí na poschodí, sa predpoludním stálo v rade, ktorý sa začínal pred schodami na prízemí.

V poradí 9. voľbách do Národnej rady kandiduje 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Hlasovať v nich môže približne 4,3 milióna voličov, volebné miestnosti môžu navštíviť do 22.00 h.