Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Miloslavove pribudla modulová ZŠ a nové triedy v materskej škole

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Kapacita škôlky sa rozšírila na osem tried, ktoré od marca pojmú asi 150 detí.

Bratislava 29. februára (TASR) - V obci Miloslavov neďaleko Bratislavy pribudla nová modulová základná škola a nové triedy v materskej škole. Slávnostne ich dnes otvorili minister školstva Juraj Draxler a minister financií Peter Kažimír. Obec dostala na rozširovanie kapacít oboch zariadení spolu 460.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

Podľa rezortu školstva pre miestnych žiakov je to výborná správa, keďže doteraz sa výučba na druhom stupni v Miloslavove vôbec neuskutočňovala a dochádzať bolo treba do bratislavskej mestskej štvrti – do Ružinova. "Vzhľadom na ranné zápchy a vzdialenosť je toto pre naše deti a rodičov naozaj veľmi náročné," uviedla riaditeľka školy Alena Jančeková.

V novom pavilóne je teraz pripravených 10 úplne nových tried, ktoré po dohode môžu slúžiť potrebám i ďalších obci – Hviezdoslavov a Kvetoslavov, kde je tiež problém s plnením povinnej školskej dochádzky. "Jednou z hlavných priorít vlády SR je riešenie kritických oblastí s nedostatočnou kapacitou materských škôl. Obec Miloslavov je príkladom toho, ako by malo vyzerať skutočne systémové riešenie tohto problému," povedal šéf rezortu školstva. Zároveň pripomenul, že v rokoch 2013 až 2015 už vláda podporila rozšírenie kapacít základných škôl vo výške okolo sedem miliónov eur, vďaka čomu vzniklo celkovo 253 nových tried pre približne 6325 žiakov.

Pri otváraní priestorov materskej školy si ministri prezreli hneď dve nové triedy. Vďaka nim sa kapacita škôlky rozšírila na osem tried, ktoré od marca pojmú asi 150 detí.