Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Moravskom Svätom Jáne budú sadiť 100 jubilejných líp

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Na podujatí sa zúčastní predseda TTSK Jozef Viskupič, ďalší predstavitelia kraja, zástupcovia z českého veľvyslanectva, z Juhomoravského kraja, starostovia okolitých obcí a verejnosť.

Moravský Svätý Ján 26. októbra (TASR) - V areáli Školy v prírode Piesočná neďaleko Moravského Svätého Jána v okrese Senica v nedeľu (28.10.) o 14.30 h symbolicky vysadia pozvaní hostia desať zo stovky líp, ktoré budú rozmiestnené na viacerých miestach po celom kraji. TASR informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Na počesť 10. výročia vzniku ČSR sa na území republiky sadili jubilejné háje. Boli rôzne situované, mali rôzny počet stromov viacerých druhov, no vždy boli označené kamennou pyramídkou s prírodným kameňom, na ktorom bol nápis RČS 1918 – 1928. "Aj v súčasnosti sa venuje pripomínaniu tejto historickej aktivity značná pozornosť, keď sa pôvodné háje vyhľadávajú, renovujú a zároveň sa k storočnici zakladajú nové," informoval TTSK.

Na podujatí sa zúčastní predseda TTSK Jozef Viskupič, ďalší predstavitelia kraja, zástupcovia z českého veľvyslanectva, z Juhomoravského kraja, starostovia okolitých obcí a verejnosť. Zároveň prítomní hostia odhalia kameň pripomínajúci storočnicu od vzniku ČSR.