Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

V Myjave majú voliči 13 volebných miestností

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

V meste však majú jednu zásadnú zmenu oproti minulosti.

Myjava 30. septembra (TASR) - V meste Myjava majú voliči možnosť navštíviť jednu z desiatich volebných miestností v rámci vytvorených okrskov v meste a tri volebné miestnosti v mestskej časti Turá Lúka. Pre TASR to uviedol hovorca mesta Marek Hrin.

"Miestnosti sú pre občanov vo všeobecnosti známe z predošlých volieb. Keďže máme časť Turá Lúka pokrytú, z toho dôvodu sme nepripravovali žiadnu autobusovú dopravu ako v minulosti, ktorá by zvážala voličov do volebnej miestnosti," povedal Hrin.

V meste však majú jednu zásadnú zmenu oproti minulosti. "Ide o zmenu volebnej miestnosti vo volebnom okrsku číslo 1, kde doteraz boli voliči zvyknutí voliť v budove bývalého internátu. Teraz je to inak, pretože budova už nie je v majetku mesta. Táto volebná miestnosť sa bude nachádzať v areáli materskej školy na Bradáčovej ulici," informoval hovorca mesta.

"Čo sa týka prístupnosti volebných miestností pre ľudí, ktorí sú obmedzení pohybovo alebo sú vozičkári, snažili sme sa prihliadať aj na túto skutočnosť. Z objektívnych priestorových dôvodov nie vždy je možné zabezpečiť priestor tak, aby bol úplne bezproblémovo dostupný. Sú, samozrejme, aj také, napríklad niektoré školské budovy, kde sa to bez nejakých schodov vyriešiť nedá. Vtedy má možnosť volič požiadať o asistenciu členov okrskovej volebnej komisie," doplnil Hrin.