Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V najzápadnejšej obci Slovenska sa voľby začali načas a bez problémov

Volička sa preukazuje preukazom totožnosti členom okrskovej volebnej komisii vo voľbách do Národnej rady SR v Záhorskej Vsi, 5. marca 2016 Foto: TASR - Erik Mader

Prvý volič vhodil obálku s hlasovacím lístkom do hlasovacej urny už tri minúty po siedmej.

Záhorská Ves 5. marca (TASR) – Presne o siedmej hodine sa voľby do Národnej rady SR bezproblémovo začali aj v najzápadnejšom sídle Slovenska, v obci Záhorská Ves. Prvý volič vhodil obálku s hlasovacím lístkom do hlasovacej urny už tri minúty po siedmej.

"Prišla som sem rovno z Bratislavy, kde som bola za dcérou," priznala sa pani Viera, ktorá volila ako prvá. Špeciálnu motiváciu zúčastniť sa na dnešných voľbách nemala. "Chodím na každé voľby, záleží mi na tom, ako to na Slovensku bude vyzerať a kto bude tento štát riadiť," uviedla pre TASR.



Volebná miestnosť sa postupne zapĺňala ďalšími voličmi. Medzi prvými prišiel aj starosta obce Boris Šimkovič. "Považujem za povinnosť prísť hneď ráno a pozdraviť aj členov volebnej komisie, ktorí majú stále viac a viac agendy. Som presvedčený, že to zvládnu bez problémov," povedal pre TASR.

Šimkovič je starostom Záhorskej Vsi už štvrté volebné obdobie, zažil atmosféru štyroch parlamentných volieb. "Atmosféra v obci pred dnešnými voľbami v porovnaní s tými predchádzajúcimi nebola iná," skonštatoval.

Právo voliť v tohtoročných voľbách do NR SR má 1449 obyvateľov Záhorskej Vsi. Voliť možno až do 22.00 h. V parlamentných voľbách kandiduje 23 politických strán, hnutí a koalícií. Voliť môžu všetci občania SR, ktorí majú v deň hlasovania aspoň 18 rokov. Na Slovensku máme viac ako 4,4 milióna oprávnených voličov. Štát vyjdú voľby na 10,7 milióna eur.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE