Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

V Námestove otvorili Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Zdravotnú starostlivosť bude v nových priestoroch poskytovať osem ambulancií. Dve všeobecné ambulancie pre dospelých, tri pre deti a dorast, gynekologická, kožná a stomatologická ambulancia.

Námestovo 4. októbra (TASR) - V Oravskej poliklinike v Námestove odovzdali v stredu do užívania nové priestory Centra integrovanej zdravotnej starostlivosti. Celkové náklady na vybudovanie dosiahli viac ako 800.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

Zdravotnú starostlivosť bude v nových priestoroch poskytovať osem ambulancií. Dve všeobecné ambulancie pre dospelých, tri pre deti a dorast, gynekologická, kožná a stomatologická ambulancia. "Zároveň tu vznikli dve úplne nové ambulancie - všeobecná pre dospelých a všeobecná pre deti a dorast," uviedli zo samosprávneho kraja.

Stavbu financovali z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. S rekonštrukciou tretieho poschodia existujúcej budovy Oravskej polikliniky začali v júni 2022, dokončili ju tento rok v júli.

"Projekt bol zameraný na zvýšenie počtu lekárov primárnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti. Tiež na zlepšenie dostupnosti ambulantnej starostlivosti," priblížila Lacová. Zdôraznila, že výstavbou centra docielili centralizáciu zdravotnej starostlivosti, ktorá bola dovtedy poskytovaná na viacerých miestach v okrese Námestovo.