Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

V nedeľu si opäť budú hľadať zvieratká svojich pánov

Ilustračné foto Foto: TASR/ Martin Baumann

Bratislavské Staré Mesto podujatie organizuje už po šiestykrát a jeho cieľom je pomôcť preplneným útulkom a nájsť domov zvieratám, ktoré si ešte nikto nevšimol.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Do Horárničky v bratislavskom Horskom parku prídu v nedeľu (16.9.) opäť útulky z rôznych miest Slovenska. A s nimi aj zvieratká priamo na adopciu. Pod heslom "Nájdite sa!... so zvieratkom z útulku" sa bude pre opustených psíkov a mačičky od 10.00 h hľadať nový domov.

Bratislavské Staré Mesto podujatie organizuje už po šiestykrát a jeho cieľom je pomôcť preplneným útulkom a nájsť domov zvieratám, ktoré si ešte nikto nevšimol. Psíčkari aj nepsíčkari budú mať príležitosť do sýtosti sa vyhladkať s opustenými zvieratkami a možno tiež zažiť lásku na prvý pohľad. "Filozofiou celej akcie je, že ľudia si skôr zvieratko adoptujú, keď sa s ním osobne zoznámia. A funguje to. Do dnešného dňa sme pomohli nájsť domov už takmer 70 psíkom a mačičkám," povedala starostka Tatiana Rosová.

Tvárou projektu pre tento ročník sa stala fenka Pompi, ktorá je tiež z útulku a na smetisku ju našlo združenie Pes v núdzi. Jej šťastnou majiteľkou je herečka a ambasádorka projektu Kristína Farkašová.

Okrem zoznamky s obyvateľmi útulkov z celého Slovenska čaká na návštevníkov program, známe tváre a súťaž o ceny pre štvornohých miláčikov. Súčasťou programu bude aj prednáška veterinárky o výžive zvierat, nutričné poradenstvo či bezplatná veterinárna prehliadka. "V Horárničke bude aj živá hudba a navštívi nás aj prvý psí zamestnanec hotela na Slovensku – najdúch Charlie," informoval staromestský hovorca Tomáš Halán.