Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

V nemocnici v košickej Šaci sa vlani narodilo takmer 1700 detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Najobľúbenejšími chlapčenskými menami boli Adam, Oliver, Richard, Jakub či Samuel. Najpopulárnejším dievčenským menom bola Natália.

Košice 6. januára (TASR) - V nemocnici v košickej Šaci sa vlani narodilo takmer 1700 detí. TASR o tom informovala Eva Peterová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú táto nemocnica patrí. Podľa jej slov sem chodia rodiť mamičky nielen z východoslovenského regiónu.

"Napriek celoslovenskému poklesu pôrodnosti skoro o desať percent si naša pôrodnica udržala vysoký počet pôrodov, pričom sme stále najväčšou pôrodnicou na východnom a strednom Slovensku," uviedol prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky Erik Dosedla s tým, že v minulom roku zaznamenali aj viacero zriedkavých komplikácií, ktoré ohrozovali pacientky na živote.

"Na našom oddelení sme sa v roku 2023 starali celkovo o 1650 novorodencov, z toho bolo 869 chlapcov a dievčat 781," spresnila vedúca sestra novorodeneckého oddelenia šačianskej nemocnice Ľubomíra Karoľová. Ako dodala, na oddelení sa počas uplynulých 12 mesiacov starali o osem dvojičiek.

Najobľúbenejšími chlapčenskými menami boli Adam, Oliver, Richard, Jakub či Samuel. Najpopulárnejším dievčenským menom bola Natália. Nasledovali Viktória, Ema, Diana a Eliška. Medzi nezvyčajnými menami zarezonoval Ozon, Odin, Nevio, Conor, Blair, Roan, Elleri, Aylin, Zamira, Azra, Ruben a Nadine.