Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V nemocnici zostáva osem zranených zo sobotňajšej nehody autobusu MHD

Dopravná nehoda. Foto: Teraz.sk

K nehode autobusu MHD došlo v sobotu predpoludním v blízkosti obchodného centra medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves.

Bratislava 31. januára (TASR) - Počet hospitalizovaných účastníkov nehody autobusu bratislavskej MHD, ktorá sa stala v sobotu 30. januára, sa po kompletných vyšetreniach v sobotu večer zvýšil zo sedem na osem. Väčšina hospitalizovaných podstúpila operácie. TASR o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská.

"Sú stabilizovaní a mimo ohrozenia života, zotavujú sa zo zranení. Všetci ôsmi naďalej zostávajú v nemocnici," priblížila hovorkyňa. U hospitalizovaných účastníkov nehody autobusu podľa jej slov prevládali komplikované zlomeniny predkolenia a úrazy hlavy. "Jedna mladá žena utrpela vážne vnútrobrušné poranenie," podotkla Stano Maťašovská.

V štyroch nemocniciach UNB v sobotu pre nehodu bratislavskej MHD ošetrili 16 dospelých zranených, a to šesť žien a desať mužov. Hospitalizácia bola nutná pre osem účastníkov nehody. Ostatní boli podľa hovorkyne ošetrení ambulantne na centrálnych príjmoch. "Mali najmä tržné rany a pomliaždeniny, v dvoch prípadoch skalpáciu vlasovej časti," spresnila Stano Maťašovská.

K nehode autobusu MHD došlo v sobotu predpoludním v blízkosti obchodného centra medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves. "Vodička autobusu za prvým kruhovým objazdom z diaľnice v smere z Devínskej Novej Vsi, na úrovni nákupného centra, z doposiaľ presne nezistených príčin narazila do stĺpu dopravného značenia," informovala TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Ako dodala, presné príčiny, ako aj okolnosti tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.