Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Nitre budú rozhodovať o nočnej zábave aj o cyklistoch na pešej zóne

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

O návrhu nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN) budú hlasovať na svojom rokovaní vo štvrtok 18. mája.

Nitra 17. mája (TASR) – Nitrianski mestskí poslanci budú rozhodovať o obmedzení otváracích hodín v baroch a kasínach. O návrhu nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN) budú hlasovať na svojom rokovaní vo štvrtok 18. mája.

Návrh VZN vypracovaný mestským úradom už v meste spôsobil rozruch. Polemika prebieha predovšetkým na internete a sociálnych sieťach. Väčšina diskutujúcich so skrátením otváracích hodín v zábavných podnikoch nesúhlasí.

Radnica pri návrhu nariadenia argumentuje tým, že nočné prevádzky v centre mesta neúnosne narúšajú verejný poriadok. Časť verejnosti, prevádzkovatelia barov a diskoték, ale aj niektorí mestskí poslanci však namietajú, že obmedzenie otváracích hodín problém nevyrieši.

Nitrianske zastupiteľstvo okrem toho bude rozhodovať aj o tom, či na pešiu zónu umožní vstup cyklistom. S týmto návrhom pred časom prišla iniciatíva Rozbicyklujme Nitru, ktorá sa usiluje o zvýšenie podielu cyklistickej dopravy v meste.

Poslanci sa okrem toho budú na svojom rokovaní zaoberať aj vplyvom výstavby automobilky Jaguar Land Rover na dopravu a život v Nitre, budú schvaľovať prijatie úveru na investičné projekty a rozhodnú aj o počtoch prváckych tried v základných školách, o nakladaní s mestským majetkom či o budovaní záchytného parkoviska na Štúrovej ulici.