Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

V Nitre podporia inovatívne vzdelávanie na školách

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podporené budú aktivity, ktoré prepájajú teóriu s praxou, skvalitňujú vzdelávací proces a vytvárajú predpoklady na získanie vedomostí, zručností a skúseností pri uplatnení sa na trhu práce.

Nitra 9. marca (TASR) - Inovatívne projekty, ktoré podporujú a rozvíjajú technické vzdelávanie mladých ľudí na stredných školách v okrese Nitra môžu získať grant z Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN). Maximálna výška dotácie na jeden projekt je 1300 eur.

Ako uviedla nadácia, uzávierka podávania projektov je 25. marca. "V grantovom programe podporíme inovatívne projekty, ktoré sú zamerané na technické vzdelávanie mládeže a na podporu inovatívnych foriem formálneho aj neformálneho vzdelávania v oblasti techniky, elektrotechniky a mechatroniky," informovala NKN.

Podporené budú aktivity, ktoré prepájajú teóriu s praxou, skvalitňujú vzdelávací proces a vytvárajú predpoklady na získanie vedomostí, zručností a skúseností pri uplatnení sa na trhu práce. "Môže ísť napríklad o projekty zamerané na technické myslenie, ktoré umožňuje tvorivo uvažovať, konštruovať a riešiť jednoduché technické problémy, vytvorenie a materiálne vybavenie technických kútikov, učební techniky, prezentácie a praktické školenia nových technológií s využitím v praxi," doplnila NKN.