Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Nitre sa začína výstavba komunitného bývania Kynek Rezidencie

V Nitre sa začína výstavba komunitného bývania Kynek Rezidencie Foto: JTRE

V jedinečnej nitrianskej lokalite v blízkosti historického kaštieľa s anglickým parkom a športovo-rekreačným areálom vyrastie jedenásť viladomov so 77 bytmi.

Bratislava/Nitra - 11. júla (OTS) - Realitný fond NÁŠ PRVÝ REALITNÝ o.p.f. – PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY správ. spol., a.s. a developerská spoločnosť J&T Real Estate (JTRE) štartujú spolu výstavbu a predaj bytov v novom projekte Kynek Rezidencie. V jedinečnej nitrianskej lokalite v blízkosti historického kaštieľa s anglickým parkom a športovo-rekreačným areálom vyrastie jedenásť viladomov so 77 bytmi. Uzavretý areál s dostatkom zelene a parkovacích miest ponúkne komunitné bývanie v tichom susedstve s vynikajúcou dostupnosťou do mesta aj na rýchlostnú cestu. Viac ako tretinu areálu bude tvoriť zeleň a jeho súčasťou budú moderné detské ihriská.
V Nitre sa začína výstavba komunitného bývania Kynek Rezidencie
Foto: JTRE

Vo viladomoch s tromi nadzemnými podlažiami je široký výber bytových jednotiek od praktických dvojizbových až po priestranné štvorizbové. Prízemné byty budú mať vlastné predzáhradky, na poschodiach zas balkón alebo terasu. Logické a praktické členenie bytov poskytne obyvateľom veľkorysý priestor a súkromie. Kvalitné veľké okná zabezpečia dostatok prirodzeného svetla. Použitie rekuperácie a výber moderných technológií optimalizuje energetickú náročnosť prevádzky bytov aj celého domu a prinesie tak úsporu nákladov. Obytné miestnosti sú orientované na viac strán. Na severozápadnej strane je príslušenstvo bytov, schodisko a osobný výťah a tiež zapustený a chránený vstup do domu. Obyvatelia budú mať k dispozícii viac ako sto parkovacích miest.
V Nitre sa začína výstavba komunitného bývania Kynek Rezidencie
Foto: JTRE

Projekt Kynek Rezidencie sme koncipovali tak, aby zabezpečil dostatok verejného priestoru na komunitný život a zároveň dostatok súkromia. Umiestnenie v lokalite so zástavbou rodinných domov s dobrým spojením do centra spája výhody vidieka a života v meste. Kynek je ideálnou voľbou pre mladé rodiny, ktoré chcú čo najviac času tráviť spolu, rovnako pre viacgeneračné bývanie,“ vysvetľuje výkonný riaditeľ JTRE Pavel Pelikán.
V Nitre sa začína výstavba komunitného bývania Kynek Rezidencie
Foto: JTRE

Developerská spoločnosť JTRE na projekte spolupracuje s najväčším realitným fondom na Slovensku NÁŠ PRVÝ REALITNÝ o.p.f., ktorý patrí do portfólia PRVEJ PENZIJNEJ SPRÁVCOVSKEJ SPOLOČNOSTI POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., a. s., ktorého majetok predstavuje 755 mil. eur.

Som presvedčený, že projekt Kynek Rezidencie prispeje svojím dielom k dlhodobej stabilnej výkonnosti podielového fondu. Spoločnosť JTRE patrí medzi lídrov v oblasti realitného developmentu na Slovensku, o čom nás presvedčil aj spoločný projekt Nová Vlárska Kramáre v Bratislave, ktorý teraz dokončujeme a pevne verím, že úspešne skolaudujeme a odovzdáme byty budúcim majiteľom. Preto sme sa rozhodli v osvedčenej spolupráci pokračovať,“ hovorí Vladimír Salkovič, člen predstavenstva PRVEJ PENZIJNEJ SPRÁVCOVSKEJ SPOLOČNOSTI POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., a. s.
V Nitre sa začína výstavba komunitného bývania Kynek Rezidencie
Foto: JTRE

Výstavba projektu Kynek Rezidencie sa začína v lete 2019 a dokončenie je plánované koncom roka 2020.

Rezidencie Kynek Nitra
• Rozloha areálu: 1,4 ha
• Počet viladomov: 11
• Počet bytov: 77
• Skladba bytov: 33 x 2-izbový, 22 x 3-izbový, 22 x 4-izbový
• Výmery: od 42,9 do 107,4 m2
• Ceny: od 92 160 eur s DPH
• Začiatok výstavby: leto 2019
• Plánované dokončenie: december 2020
• Viac informácií: www.kynekrezidencie.sk