Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

V Nitre spustili v spolupráci s UNICEF grantový program Spoznajme sa

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Jeho cieľom je podpora súdržnosti a spolupráce komunít žijúcich v Nitre.

Nitra 4. mája (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v spolupráci s UNICEF pripravila nový grantový program s názvom Spoznajme sa. Ako uviedla NKN, jeho cieľom je podpora súdržnosti a spolupráce komunít žijúcich v Nitre.

Granty v maximálnej výške 3000 eur sú určené na projekty zamerané na pomoc a občiansku spoluprácu skupín, ktoré sú ohrozené sociálnym vylúčením. "Ide najmä o ukrajinských odídencov. Ide o dôležitý krok k zbližovaniu komunít v meste Nitra. Dúfame, že prostredníctvom tohto partnerstva posilníme slovenské a ukrajinské komunity, aby spoločne pracovali na vytvorení budúcnosti, v ktorej bude mať každé dieťa možnosť naplno rozvinúť svoj potenciál bez ohľadu na svoj pôvod alebo okolnosti," uviedla koordinátorka UNICEF na Slovensku Michaela Bauer.

Ako doplnila NKN, v grantovom programe sú vítané projekty zamerané na organizovanie kultúrnych a spoločenských programov aj s aktívnym zapojením skupín ohrozených sociálnym vylúčením. "Podporené môžu byť aj jazykové kurzy slovenského jazyka pre deti a dospelých spojené s interkultúrnym učením i programy, ktoré prepoja školy s komunitou a sú zamerané na vzdelávacie aktivity pre deti, mládež a ich rodičov," informovala NKN.