Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

V Nitre v priebehu 15 minút vypátrali muža podozrivého z lúpeže

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Po opakovaných výzvach policajti vošli do bytu aj napriek tomu, že zvnútra bol k dverám pritlačený nábytok. V byte boli tri osoby, medzi nimi aj podozrivý.

Nitra 30. októbra (TASR) - Nitrianskym policajtom sa v priebehu 15 minút podarilo vypátrať páchateľa, ktorý mal na návšteve napadnúť a okradnúť 26-ročného muža. Ako uviedla polícia, k činu došlo na ulici Ľudovíta Okánika v Nitre, kde napadnutá obeť kričala v zamknutom byte o pomoc.

Po príchode na miesto policajti zistili, že mladý muž bol okradnutý neznámou osobou vo svojom byte. "Oznamovateľ si dohodol stretnutie s druhým mužom cez sociálnu sieť. V byte ho však mal neznámy muž napadnúť a následne mu zobral mobilný telefón, prihlasovacie údaje do internetbankingu a aj kľúče od bytu, v ktorom poškodeného zamkol," informovala polícia.

Na základe kamerových záznamov sa zasahujúcej hliadke podarilo stotožniť útočníka. "Ukázalo sa, že ide o 34-ročného muža z Nitry. Policajné hliadky sa následne presunuli na adresu podozrivého. Byt patrí jeho priateľke, ktorá opakovane odmietala byt otvoriť. Po opakovaných výzvach policajti vošli do bytu aj napriek tomu, že zvnútra bol k dverám pritlačený nábytok. V byte boli tri osoby, medzi nimi aj podozrivý. Našli sa tu aj veci pochádzajúce z trestnej činnosti," uviedla polícia.

Ako doplnila, páchateľ bol zadržaný a policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin lúpeže.