Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Regióny

V Nitre zadržali muža podozrivého z drogovej trestnej činnosti

Foto z miesta. Foto: Polícia SR - Nitriansky kraj

Pri prehliadke motorového vozidla a bytu našli policajti rôzne zabalenú bielu kryštalickú látku, z ktorej bolo podľa predbežného vyjadrenia znalcov možné pripraviť najmenej 37 dávok metamfetamínu.

Nitra 16. novembra (TASR) - Policajti služby kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Nitre zadržali a obvinili 33-ročného muža podozrivého z drogovej trestnej činnosti. Muž mal predávať pervitín konzumentom v meste Zlaté Moravce a v jeho blízkom okolí, informovalo Krajské riaditeľstvo PZ v Nitre.

Pri prehliadke motorového vozidla a bytu podozrivého našli policajti rôzne zabalenú bielu kryštalickú látku, z ktorej bolo podľa predbežného vyjadrenia znalcov možné pripraviť najmenej 37 dávok metamfetamínu. Našli aj sušené rastlinné časti rastliny rodu Cannabis, z ktorých bolo možné pripraviť najmenej tri dávky marihuany. Následným dokazovaním sa potvrdilo, že zadržaný muž je dôvodne podozrivý z predaja drog viacerým konzumentom.

Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Nitre vzniesol obvinenie pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. V prípade dokázania viny hrozí v zmysle Trestného zákona trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov vyšetrovateľ predloží spis prokurátorovi s podnetom na vzatie obvineného do väzby.