Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Nitrianskom Pravne volia v zbrojnici i pohostinstve

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Sídlo okrsku v budove pohostinstva nie je novinkou, komisia sa tam vrátila po niekoľkých rokoch, keď mohli obyvatelia chodili voliť do multifunkčného objektu v blízkosti miestneho cintorína.

Nitrianske Pravno 5. marca (TASR) - V miestnej hasičskej zbrojnici či miestnosti, ktorá je súčasťou pohostinstva v časti Solka, môžu dnes obyvatelia Nitrianskeho Pravna v okrese Prievidza odovzdať svoj hlas vo voľbách do Národnej rady SR.

"Vzhľadom na to, že tu máme postarších ľudí, ktorí nemôžu dochádzať do Pravna na voľby, tak na základe tohto sme zvolili túto miestnosť," ozrejmil výber volebného okrsku člen volebnej komisie v časti Solka Karol Dudáš.

Sídlo okrsku v budove miestneho pohostinstva nie je v Solke novinkou, komisia sa tam vrátila po niekoľkých rokoch, keď mohli obyvatelia obce chodiť voliť do multifunkčného objektu v blízkosti miestneho cintorína. "Vrátili sme sa naspäť, pretože to už nie je ono, už to podľa mňa patrí nebožtíkom," poznamenal Dudáš.

Volebný okrsok sídli v malej miestnosti, avšak podľa Dudáša komisii i voličom postačuje. "Na počet občanov to stačí úplne. Po jednom nám prichádzajú, odvolia, prídu, odchádzajú, zase prídu ďalší," dodal.

Naopak, väčšiu miestnosť majú k dispozícii voliči a členovia volebnej komisie v hasičskej zbrojnici, ktorá sa nachádza v blízkosti základnej a materskej školy v Nitrianskom Pravne. "Je to aj miestnosť pre kultúru, aj sa tu vždy volí," povedala podpredsedníčka tamojšej okrskovej volebnej komisie Alena Majorová.

"Mali sme tu najstaršiu voličku s ročníkom narodenia 1927, ale pani prišla ešte sama, celkom čiperka," poznamenala Majorová. Podľa jej ďalších slov volebnú účasť odhaduje na dobrú. "Nie som prvýkrát tu na voľbách v našej požiarnej zbrojnici, oproti tým rokom sa mi zdá, aj práve touto staršou paňou, bude tá účasť hádam dobrá," dodala.

Odvoliť prišla do zbrojnice aj obyvateľka Helena Slugeňová, ako poznamenala, využila túto možnosť pre Slovensko, deti a budúcnosť. "Za posledné roky to nie je ktoviečo, snažíme sa to zlepšiť aspoň takto," doplnila.

Vo volebnom okrsku v Solke môže prísť využiť svoje volebné právo 130 oprávnených voličov, možnosť voľby využili aj občania, ktorí majú hlasovacie preukazy. Vo volebnom okrsku v hasičskej zbrojnici je 993 oprávnených voličov, komisia už ráno zaregistrovala aj voľbu poštou či s hlasovacími preukazmi.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE