Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V nových bytoch v Ondrašovej nebudú imigranti, tvrdí investor

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Medzi obyvateľmi sa tiež šírili informácie, že do novovybudovaných bytov umiestnia imigrantov či neprispôsobivých občanov.

Liptovský Mikuláš 7. marca (TASR) - Stavebný úrad v Liptovskom Mikuláši zastavil po niekoľkých týždňoch stavebných prác nelegálnu prestavbu dvoch budov v areáli bývalých kožiarskych závodov v mestskej časti Liptovská Ondrašová. Medzi obyvateľmi sa tiež šírili informácie, že do novovybudovaných bytov umiestnia imigrantov či neprispôsobivých občanov.

Vlastník Vladimír Zubaj plánuje v areáli vybudovať apartmánový dom s malometrážnymi bytmi do 65 štvorcových metrov, parkovisko a priestory pre obchod a služby. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej však nepožiadal o stavebné povolenie a časť prác vykonával v rozpore so zákonom. "Stavebný úrad opakovane vykonal štátny stavebný dohľad a zistil, že sa realizujú také stavebné práce, ktoré sú v rozpore s prijatým ohlásením, ako je napríklad zatepľovanie stavby. Stavebný úrad preto vydal a doručil rozhodnutie o zastavení stavebných prác," vysvetlila.

Práce na výstavbe sú v týchto dňoch zastavené, investor však už požiadal o vydanie územného rozhodnutia so zámerom prestavby objektov na apartmánové domy v rozsahu komunikácie a spevnené plochy, vonkajšie osvetlenie a odvodnenie spevnených plôch. "My sme už žiadosť podali, lenže musíme počkať na rozhodnutie stavebného úradu. V prípade, že sa k žiadosti vyjadrí kladne, v prácach plánujeme pokračovať," povedal pre TASR Vladimír Zubaj.

Polemiky o umiestnení migrantov a neprispôsobivých občanov do nových bytov investor striktne vylúčil. "Informácie, ktoré sa šíria nie sú pravdivé. S mestom Liptovský Mikuláš sme sa dohodli, že tam umiestnime najmä mladé rodiny, ktoré podali žiadosť o nájomné byty. Mesto nám poskytne poradovník žiadateľov a my ho budeme akceptovať," uviedol s tým, že podobne prenajaté objekty už majú v neďalekom Poprade.