Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

V obci Vlky registrujú zatiaľ vyšší záujem o voľby ako v prvom kole

Na snímke voliči v obci Vlky, v okrese Senec počas sobotňajšieho 2. kola prezidenta SR 6. apríla 2024. Foto: TASR - Erik Mader

Szabó očakáva väčší nápor voličov aj podvečer, po tom, čo si miestni dokončia plánované víkendové práce v záhradkách.

Vlky 6. apríla(TASR) - Aj v obci Vlky v okrese Senec, kde majú prevahu občania maďarskej národnosti, je poznať, že sa koná druhé kolo prezidentských volieb. "Voliči chodia priebežne od rána," potvrdil pre TASR priamo na mieste podpredseda okrskovej volebnej komisie Karol Szabó.

Mieni, že účasť v sobotňajšom druhom kole by mohla prekonať čísla spred dvoch týždňov, Vlky mali v prvom kole najslabšiu účasť v okrese Senec. "Očakávame, že bude vyššia účasť, dnes už prišli voliť aj tí, ktorí v prvom kole nevolili. Myslím si, že sú motivovaní voliť," opísal Szabó situáciu v jednom z najmenších sídiel Bratislavského kraja. Vo volebnom zozname je tu zapísaných 368 voličov, dvaja voliči už prišli v prvých dvoch hodinách voliť na voličský preukaz.

Szabó očakáva väčší nápor voličov aj podvečer, po tom, čo si miestni dokončia plánované víkendové práce v záhradkách.

V prezidentských voľbách môže podľa odhadu Štatistického úradu (ŠÚ) SR hlasovať vyše 4,3 milióna osôb. Občania môžu svoj hlas odovzdať v 5938 volebných okrskoch. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.