Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V obciach okresu Revúca vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity

Ilustračné foto Foto: TASR/Jana Vodnáková

Podľa slov prednostu Okresného úradu v Revúcej Petra Balogha je v rámci okresu v súčasnosti vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity v siedmich obciach a tretí stupeň v dvoch obciach.

Revúca 15. februára (TASR) – Hladiny vodných tokov v okrese Revúca začali po aktuálnych zrážkach opäť výraznejšie stúpať. Podľa slov prednostu Okresného úradu v Revúcej Petra Balogha je v rámci okresu v súčasnosti vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity v siedmich obciach a tretí stupeň v dvoch obciach.

„Tretí stupeň bol dnes o 13.00 h vyhlásený v obci Muránska Dlhá Lúka. Druhou obcou sú Kameňany, kde bol tretí stupeň vyhlásený aj minulý týždeň a počas víkendu zmiernený na druhý stupeň. Rieka Turiec však v tejto dedine po zrážkach opäť natoľko stúpla, že musel byť znovu vyhlásený tretí stupeň,“ priblížil prednosta.

Od minulého týždňa trvá podľa jeho slov druhý stupeň povodňovej aktivity aj na riekach Turiec a Muráň, vrátane ich prítokov. „Tento stupeň nebol odvolaný, keďže neustále prebiehajú nejaké záchranné práce,“ dodal s tým, že sa do nich zapojili aj pracovníci Správy povodia Slanej. „Zo svojich skládok navážajú piesok do ohrozených obcí. Vyčlenili na to nakladač a tri nákladné autá,“ konkretizoval.

V rámci jednotlivých obcí okresu organizujú záchranné práce starostovia. „Zabezpečujú vrecovanie piesku a následné spevňovanie kritických miest, kde hrozí vybreženie vodných tokov a vyliatie vody,“ uviedol Balogh.

Ako dodal na záver, v regióne neustále prší a situácia sa môže ešte zhoršiť. „Naši zamestnanci ju naďalej monitorujú. Všetky ohrozené obce sme prešli a sme so všetkými starostami v kontakte,“ zakončil.