Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Do volebných miestností v okolí Jasnej museli dodať hlasovacie lístky

Ilustračné foto Foto: TASR - Edmund Örzsik

Parlamentné voľby sú v mestách a obciach na Liptove zatiaľ pokojné. Jednotlivé okrskové volebné komisie do tejto chvíle nezaznamenali žiadne podnety či narušenia priebehu volieb.

Liptovský Mikuláš 5. marca (TASR) - Parlamentné voľby sú v mestách a obciach na Liptove zatiaľ pokojné. Jednotlivé okrskové volebné komisie do tejto chvíle nezaznamenali žiadne podnety či narušenia priebehu volieb. V Liptovskom Mikuláši je vyšší počet voličov s voličskými preukazmi.

"Všetko je v poriadku. Na niektorých okrskoch sme akurát zaznamenali zvýšený záujem zo strany voličov - turistov, tak ako sme predpokladali. Vyšší záujem je napríklad v Demänovskej Doline, Demänovej, Bodiciach či Pavčinej Lehote. Tu sme aj dodávali hlasovacie lístky, pretože ich bolo nedostatok," povedal pre TASR zapisovateľ okresnej volebnej komisie v Liptovskom Mikuláši Martin Králik.

V okrese Liptovský Mikuláš je 96 volebných okrskov. Obce Bobrovec, Važec a Východná majú po dva volebné okrsky, ostatné obce majú po jednom volebnom okrsku. Mesto Liptovský Hrádok ich má sedem a Liptovský Mikuláš 32. Priamo v Ružomberku môžu ľudia voliť v 24 okrskoch, obce v ružomberskom okrese majú dovedna 34 okrskov.


Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE