Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

V okrese Veľký Krtíš počet respiračných ochorení klesol

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Lokálne epidémie v obciach a v školách RÚVZ nezaznamenal a neodporučil ani prerušenie vzdelávacieho procesu.

Veľký Krtíš 16. januára (TASR) - V okrese Veľký Krtíš sa v druhom týždni nového roka znížil počet prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO) o takmer jedenásť percent. TASR o tom v utorok informovala vedúca oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Veľkom Krtíši Mária Kotorová.

Ako dodala, celkovo lekári od 8. januára hlásili 463 akútnych respiračných ochorení. Z toho chrípke podobných ochorení bolo v druhom kalendárnom týždni tohto roka 99. "Oproti predchádzajúcemu týždňu je to viac o šesť percent," objasnila.

Podľa nej najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili vo vekovej skupine od 15 do 19 rokov. "Priebeh ochorení bol komplikovaný u 10 osôb, čo predstavuje dve percentá zo všetkých akútnych respiračných ochorení," spresnila. Ochorenia komplikovali zápaly stredného ucha, dutín i pľúc.

Lokálne epidémie v obciach a v školách RÚVZ nezaznamenal a neodporučil ani prerušenie vzdelávacieho procesu. V druhom kalendárnom týždni lekári v okrese hlásili štyri prípady ochorenia COVID-19. V nemocnici vo Veľkom Krtíši nie je v súčasnosti podľa Kotorovej žiadny pacient s touto diagnózou.