Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V okrsku na Garbiarskej ulici v Košiciach je zapísaných 643 voličov

Časť z nich tvoria obyvatelia Strediska sociálnej pomoci mesta Košice.

Košice 5. marca (TASR) – V okrsku na Garbiarskej ulici v Košiciach je zapísaných 643 voličov. Časť z nich tvoria obyvatelia Strediska sociálnej pomoci mesta Košice.

Mobilných klientov, ktorí sa pohybujú sami, majú v tomto zariadení približne 110. Zoznamy kandidátov im rozdali v predstihu. Časť z klientov zariadenia si ich prevzala. "Väčšinou tí, ktorí si vyzdvihnú zoznam kandidátov, tak tí voliť aj pôjdu. To znamená, že tých 77 klientov, ktorí si vyzdvihli zoznamy, je predpoklad, že pôjde voliť," uviedla pre TASR vedúca sociálneho úseku Jana Čiripová.

"Celkovú kapacitu máme okolo 190 ľudí a približne 80 z nich je ležiacich alebo čiastočne imobilných. Títo klienti majú menší záujem," skonštatovala Čiripová.

Ľudia v tomto okrsku chodia voliť zväčša popoludní. Jeden z obyvateľov, 87-ročný Mikuláš Kačala, považuje ešte z minulosti právo voliť za svoju povinnosť. "Bohužiaľ, sú veci, ktoré nám sa aj nepáčia. Napríklad toľko strán, to k čomu je dobré?" povedal s tým, že doteraz nevynechal ani jedny voľby.

Voliť prišla i 78-ročná obyvateľka zariadenia Jolana Dučajová. V tom, čo by sa malo zmeniť, má jasno. "Nech bude poriadok v štáte. Chodievam stále voliť," povedala.