Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V osobnom aute našli policajti okrem štyroch ľudí aj 16 oviec

Foto: TASR/KRPZ

Neskôr zistili, že zvieratá sú ukradnuté.

Lučenec 13. júna (TASR) - Štyria ľudia a 16 oviec cestovalo v Škode Favorit, ktorú dnes nadránom zastavili policajti v Lučenci pre podozrenie, že auto je preťažené. Neskôr zistili, že zvieratá sú ukradnuté. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, traja zlodeji sú z Maďarska a jeden z neďalekej obce Boľkovce.

Policajti obvinili štyroch mužov z prečinu krádeže v spolupáchateľstve. "Ovce ukradli v utorok 12. júna večer. Pri obci Mikušovce vyložili zvieratá cez okno ovčinca do zaparkovaného auta. Poškodenej spoločnosti spôsobili škodu odhadnutú na 1810 eur," informovala Faltániová.

V utorok popoludní pricestovali na Slovensko aj traja maďarskí občania. Doviezli so sebou teliatko, ktoré mali na Slovensku vymeniť za ovce. V Lučenci sa im to nepodarilo, preto kúpili aspoň tri ovce. So zvieratami pokračovali do Trebeľoviec. Tam vymenili teliatko za ukradnutých 13 oviec. Do auta k nim pristúpil aj spolupáchateľ zo Slovenska. "V noci vozidlo spozorovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky. Pri kontrole zistili, že muži, ktorí sa v aute nachádzali medzi ovcami, sú podozriví z trestnej činnosti. Vyzvali ich, aby predložili doklady totožnosti. Po vystúpení z vozidla sa jeden z podozrivých dal na útek," doplnila policajná hovorkyňa.

V tom čase už bola na ceste ďalšia hliadka, policajti spoločne všetkých mužov zadržali a predviedli na oddelenie. Prípad chcú vyriešiť v super rýchlom konaní. Zadržaní už boli v minulosti súdne trestaní. Za skutok môžu byť potrestaní odňatím slobody až na dva roky.