Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V P. Biskupiciach i vo Vrakuni evidujú zatiaľ veľký záujem o voľby

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa prednostky Miestneho úradu v Podunajských Biskupiciach Evy Janigovej, voľby v mestskej časti prebiehajú pokojne.

Bratislava 5. marca (TASR) – V bratislavských mestských častiach Podunajské Biskupice a Vrakuňa prebiehajú parlamentné voľby bez problémov. Z tunajších volebných miestností hlásia zatiaľ veľký záujem o voľby.

Podľa prednostky Miestneho úradu v Podunajských Biskupiciach Evy Janigovej, voľby v mestskej časti, v 20 okrskoch, prebiehajú pokojne. "Čo chodia kolegovia po komisiách hovoria, že je dosť veľký záujem voličov. Zatiaľ nejakú sťažnosť alebo problém sme nezaznamenali," skonštatovala pre TASR prednostka.

Členovia volebnej komisie vo volebnej miestnosti v Základnej škole s materskou školou s vyučovacím jazykom maďarským v Podunajských Biskupiciach zhodnotili, že ľudia chodia stále plynulo už od 7.00 h rána. "Chodia všetky vekové kategórie," povedali pre TASR.

Voliť prišiel aj 35-ročný Miroslav, ktorý sa do poslednej chvíle rozhodoval, či sa volieb vôbec zúčastní. "Dlho som váhal, no doteraz som nevynechal ani jedny voľby, tak som nechcel robiť výnimku. Predsa každými voľbami sa dá niečo zmeniť a zlepšiť," skonštatoval pre TASR.

Prvýkrát vo svojom živote prišla voliť 18-ročná Mária, pre ktorú to bolo zážitkom. "Najprv som mala strach či odvolím tak, ako je potrebné. Komisia mi však všetko vysvetlila a nakoniec mám z toho veľmi dobrý pocit. Je to dobrý zážitok," povedala.

Podľa Xénie Domarackej z Odboru vnútorných vecí na Miestnom úrade vo Vrakuni je doterajší záujem o voľby, v tunajších volebných okrskoch, značný. "Videla som chodiť k urnám mladších i starších," uviedla pre TASR s tým, že parlamentné voľby vo Vrakuni zatiaľ prebiehajú v poriadku. Niekoľko žiadostí je aj o prenosnú urnu.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE