Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V pezinskej lokalite Sever plánuje investor postaviť nové bytové domy

Informačné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Začatie výstavby je naplánované na október tohto roka, skončiť má v decembri 2019.

Pezinok 30. marca (TASR) – V meste Pezinok, v lokalite Sever, má pribudnúť päť bytových domov s občianskou vybavenosťou. Začatie výstavby je naplánované na október tohto roka, skončiť má v decembri 2019. Navrhovaná zástavba nadväzuje na pôvodné pezinské sídlisko Sever postavené v minulom storočí a novovybudované bytové domy na ulici Dona Sandtnera. Vyplýva to zo zámeru výstavby, ktorý bol zverejnený na webovej stránke informačného portálu rezortu Ministerstva životného prostredia SR - enviroportal.sk.

Navrhovateľom výstavby je Branislav Gurega zo Starej Ľubovne. Ten podľa portálu súhlasil s požiadavkou mesta Pezinok, aby sa podieľal na rekonštrukcii cesty na ulici Panský chodník v dĺžke pozemku, z ktorej bude navrhovaná výstavba dopravne napojená.

Päť samostatne stojacich bytových domov má vyrásť na pozemku s rozlohou 11.388 metrov štvorcových. Postavených by tu malo byť 80 bytových jednotiek. Celková výška bytových domov má byť takmer 16 metrov nad upraveným terénom. Stavby budú zo stavebno-technického hľadiska i pôdorysných a výškových rozmerov identické. Rozdiel bude spočívať len vo funkčnom využití vnútorných priestorov.

Nové bytové domy má zo západu lemovať Panský chodník, zo severu komunikácia Dona Sandtnera a popri nej vedúce chodníky, z východu nezastavané plochy a bytové domy na ulici Dona Sandtnera a z juhu bytové domy na ulici Laca Novomestského. V súčasnosti sú podľa zámeru parcely predmetného územia nezastavané a nevyužívané.

Najbližšia obytná zástavba od plánovaných bytových domov sa nachádza na ulici Dona Sandtnera vo vzdialenosti zhruba 39 metov, od najsevernejšie navrhovaného bytového domu, a na ulici Laca Novomestského asi 33 metrov od najjužnejšie navrhovaného bytového domu.