Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Piešťanoch došlo k trom výbuchom

Na snímke auto, do ktorého neznámy páchateľ vhodil výbušninu. Foto: TASR - KR PZ Trnava

Všetky incidenty sa zaobišli bez zranenia a podľa predbežných zistení bol na mieste použitý ohňostrojový prostriedok.

Piešťany 25. januára (TASR) - Tri výbuchy znepokojili dnes a v nedeľu 24. januára mesto Piešťany. Polícia pátra po páchateľovi a prijala potrebné opatrenia.

Prvý prípad, ako TASR informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, sa stal v nedeľu nadránom, kedy spôsobil neznámy páchateľ výbuch a požiar v reštaurácii v Piešťanoch. Prevádzka je súčasťou rodinného domu. Páchateľ sa podľa doterajších zistení dostal cez súkromné priestory do prevádzky, vhodil do nej zatiaľ neznámy predmet, ktorý v priestoroch explodoval. Vzniknutý požiar včas zahasili policajti a hasiči, čím zabránili jeho rozšíreniu. Škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 5000 eur.

Dnes krátko po 2. hodine došlo na Ulici J. E. Scherera k výbuchu v spoločných priestoroch bytového domu na ôsmom poschodí. V dôsledku výbuchu bol poškodený interiér na troch poschodiach. Predbežná škoda bola taktiež vyčíslená na približne 5000 eur. "Aj v tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia," informovala Kredatusová.

Dnes krátko po 2. hodine došlo na Ulici J. E. Scherera k výbuchu v spoločných priestoroch bytového domu na ôsmom poschodí. V dôsledku výbuchu bol poškodený interiér na troch poschodiach. Predbežná škoda bola taktiež vyčíslená na približne 5000 eur.
Foto: TASR - KR PZ Trnava
Súbežne došlo aj k poškodeniu auta, ktoré majiteľ zistil dnes v ranných hodinách. "Páchateľ rozbil sklo na aute a vhodil dovnútra neznámy predmet, ktorý spôsobil výbuch a následné poškodenie auta. Tento skutok vyšetruje polícia ako poškodzovanie cudzej veci," dodala policajná hovorkyňa.

K vyšetrovaniu boli pribratí aj znalci z Kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru a prebieha vyšetrovanie aj po operatívnej línii. "Všetky incidenty sa zaobišli bez zranenia a podľa predbežných zistení bol na mieste použitý ohňostrojový prostriedok. Polícia zároveň žiada svedkov udalostí, aby sa prihlásili prostredníctvom linky 158 a poskytli polícii svoje svedectvo," uviedla Kredatusová.