Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

V Pliešovciach volia aj vojaci, ktorí cvičia v Lešti

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

V tomto okrsku je zapísaných celkom 26 voličov, takých, ktorí majú trvalý pobyt v obvode Lešť. Podľa Urbanovej doteraz odvolili asi dve tretiny z nich.

Pliešovce 30. septembra (TASR) - V Pliešovciach v okrese Zvolen volia aj slovenskí vojaci, ktorí sú aktuálne na vojenskom cvičení na neďalekom Centre výcviku Lešť. Do 14.00 h prišlo odovzdať svoj hlas na hlasovací preukaz približne 40 vojakov. Pre TASR to uviedla Pavla Urbanová, predsedníčka okrskovej komisie pre Lešť, ktorá sídli v budove Vojenského obvodného úradu v Pliešovciach.

"Očakávame, že ďalšie desiatky vojakov prídu ešte podvečer, keď skončia s plnením svojich úloh," povedala.

V tomto okrsku je zapísaných celkom 26 voličov, takých, ktorí majú trvalý pobyt v obvode Lešť. Podľa Urbanovej doteraz odvolili asi dve tretiny z nich. "K jednému voličovi pôjdeme aj s prenosnou urnou," pripomenula.

V samotnej obci Pliešovce sú okrem toho ešte ďalšie dva okrsky a jeden je v časti Záježová. V jednom z okrskov, ktorý sídli v tamojšom kultúrnom dome, zaevidovali do 14.00 h takmer 270 voličov zo 733 zapísaných. "Očakávame, že ešte najmenej 200 voličov príde," povedal TASR predseda okrskovej komisie Viktor Macko.

Podľa neho ľudia, predovšetkým tí starší, prichádzali voliť dopoludnia. Zaznamenali aj 15 ľudí s hlasovacími lístkami a o prenosnú urnu ich požiadali šiesti obyvatelia. "Problémy sme zatiaľ žiadne nemali. Predpoludním nás ale prišiel upozorniť jeden pán, že sa príde pozrieť na sčítavanie hlasov," podotkol.