Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

VIDEO: Požiar výrobnej haly v Považskej Bystrici likvidovali 15 hodín

Hasiči likvidujú požiar výrobnej haly v Považskej Bystrici, 25. októbra 2016. V Považskej Bystrici vypukol rozsiahly požiar. Zachvátil výrobnú halu s rozmermi 30 x 60 metrov na Robotníckej ulici. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Hasiči požiar lokalizovali pred jednou hodinou nadránom.

Považská Bystrica 26. októbra (TASR/Teraz.sk) – Požiar vo výrobnej hale strojárskej spoločnosti v areáli bývalých Považských strojární v Považskej Bystrici hasiči po viac ako 15 hodinách uhasili. Na rozobratie konštrukcie strechy museli použiť ťažkú techniku.

Ako informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Považskej Bystrici Zdeno Tarabík, celkovo sa pri likvidácii požiaru vystriedalo 50 príslušníkov HaZZ a 15 kusov hasičskej techniky. „Najskôr sa hasili vnútorné priestory výrobnej haly, ale požiar sa rozšíril na konštrukciu strechy, ktorú bolo treba rozobrať a dohášať. S našimi rozbrusovačkami a motorovými pílami to bolo zdĺhavé, preto sme použili ťažkú techniku zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, vďaka ktorej sa urýchlilo samotné uhasenie požiaru,“ priblížil Tarabík.

Ako dodal, hasiči majú k dispozícii záznamy z kamier, na ktorých bolo vidieť dymenie približne v čase vzniku požiaru, následne bolo vidieť vzplanutie nejakých horľavých častí a potom sa pravdepodobne z dôvodu skratu kamerový záznam skončil.



Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Mariána Petríka hasiči požiar lokalizovali pred jednou hodinou nadránom, momentálne rozoberajú strechu budovy a likvidujú skryté ohniská.

Na mieste zasahovali príslušníci HaZZ z Považskej Bystrice, Púchova a Trenčína so šiestimi zásahovými vozidlami. Hasiči likvidovali skryté lokálne ohniská a rozoberali strešnú konštrukciu. "Tieto práce sú pomerne náročné," doplnil Petrík.

Hasiči likvidujú požiar výrobnej haly v Považskej Bystrici, 25. októbra 2016. V Považskej Bystrici vypukol rozsiahly požiar. Zachvátil výrobnú halu s rozmermi 30 x 60 metrov na Robotníckej ulici.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Požiar vo výrobnej hale vypukol v utorok (25.10.) pred 19.00 hodinou. Z lakovne sa rozšíril aj na strechu budovy a zasiahol plochu asi 30 x 40 metrov. Pri udalosti zasahovalo 34 hasičov z Považskej Bystrice, Púchova, Trenčína, Dubnice nad Váhom, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči. Pri požiari nikto neutrpel zranenie, príčiny jeho vzniku vyšetrujú.