Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Pravenci horela lakovňa nábytku, príčina požiaru ešte nie je známa

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Požiar hasiči zlikvidovali krátko pred 23. hodine večer.

Pravenec 9. marca (TASR) - V Pravenci (okres Prievidza) horela v utorok (8.3.) večer lakovňa nábytku. Požiar, pri ktorom zasahovali deviati hasiči z Prievidze s jedným kusom techniky a dvoma vozidlami, si nevyžiadal zranené osoby. TASR o tom dnes informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Išlo o požiar drevených stoličiek a ďalších súčastí lakovne, pričom vo vnútri objektu bola vysoká teplota a celý priestor bol značne zadymený. Pred postihnutou budovou lakovne sa nachádzali zamestnanci, z ktorých nikto nebol zranený," uviedol Petrík.

Priblížil, že prievidzskí hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili na likvidáciu požiaru jeden hasebný prúd, pričom priestory boli postupne prirodzene odvetrané, po znížení teploty na požiarisku nasadili príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) aj pretlakovú ventiláciu z techniky. "Následne boli zriadené dve prieskumné skupiny, ktoré celý postihnutý objekt prehľadávali a monitorovali termovíznou kamerou," doplnil.

Požiar hasiči zlikvidovali krátko pred 23. hodine večer. Počas hasebných prác im asistovali aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru z obce Poluvsie. "Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," dodal Petrík.