Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Prešove rozšírili na Kútoch verejné osvetlenie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Na Kútoch bola v minulosti záhradkárska oblasť, v posledných rokoch sa v tejto časti postavilo aj viacero rodinných domov.


Prešov 7. decembra (TASR) – Mesto Prešov postupne rozširuje verejné osvetlenie aj na miesta, kde sa v minulosti nesvietilo. Na ulici Kúty mesto investovalo do rozšírenia verejného osvetlenia v časti Surdok. Investícia vo výške cez 20.500 eur (s DPH) rieši doplnenie verejného osvetlenia, ako aj osvetlenie miestnej komunikácie a zastávky mestskej hromadnej dopravy. Informoval o tom tlačový referent Mestského úradu v Prešove Milan Grejták.

V okrajovej časti mesta pribudlo 17 nových svetelných bodov. Elektrikári tu postavili deväť betónových stožiarov, ďalších sedem svietidiel umiestnili na už jestvujúce podperné body energetickej distribučnej siete. Na jednom stĺpe - pri autobusovej zastávke, umiestnili ďalšie svietidlo.

Na Kútoch bola v minulosti záhradkárska oblasť, v posledných rokoch sa v tejto časti postavilo viacero rodinných domov, pribudli priemyselné stavby, sklady a zriadili si tu svoje sídla menšie firmy. Z tohto dôvodu mesto investovalo do osvetlenia, aby sa tu ľudia cítili v noci bezpečnejšie, uviedol Grejták.