Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Prešovskom kraji klesá počet chorých na akútne respiračné choroby

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V Prešovskom kraji oproti minulému týždňu výrazne klesol počet chorých na akútne respiračné ochorenia, zatvorená bola jedna škola v okrese Stará Ľubovňa a jedna škôlka v okrese Vranov nad Topľou.

Prešov 6. marca (TASR) – V Prešovskom kraji oproti minulému týždňu výrazne klesol počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO), zatvorená bola jedna škola v okrese Stará Ľubovňa a jedna škôlka v okrese Vranov nad Topľou.

Počas tohto týždňa zaznamenali 8623 chorých na ARO. Oproti minulému týždňu klesol počet chorých o 1513. Za dva týždne tak zaznamenali lekári pokles o 5748 chorých. Najvyšší počet chorých na ARO bol druhý februárový týždeň.

Stránka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prešove informuje, že klesá aj chorobnosť v prípade chrípky. Tento týždeň je hlásených v kraji 1010 chorých.

Hygienici zaznamenali aj nové prípady chorých na rotavírusovú enteritídu v Zariadení sociálnych služieb Slnečný dom v Humennom. Ešte na konci februára zistili šesť nových prípadov chorých, z toho  bolo ochorenie laboratórne potvrdené v dvoch prípadoch. Celkovo je tu hlásených 34 ochorení, z toho bol rotavírus laboratórne potvrdený v desiatich prípadoch.

RÚVZ so sídlom v Bardejove hlási aj tri nové prípady chorých na vírusovú hepatitídu typu A (žltačka), ktorá sa objavila v rodine žijúcej v obci Varadka. Rovnaké ochorenie zistili u šesťročného dievčaťa a päťročného chlapca, ktorí žijú v prostredí s nízkym hygienickým štandardom v obci Pečovská Nová Ves v okrese Sabinov.