Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Popradský primátor verí, že pri rekonštrukcii toaliet sa nepochybilo

Na snímke primátor Popradu Jozef Švagerko poskytuje rozhovory médiám k situácii v popradskom hokejovom klube HK Poprad, v Poprade 10. decembra 2015. FOTO TASR - Oliver Ondráš Foto: TASR - Oliver Ondráš

Mesto dostalo tri cenové ponuky a na prestavbu sociálneho zázemia zvolilo podľa ich slov tú najlacnejšiu. Sumu zvýšili ďalšie práce, s ktorými sa pôvodne nepočítalo


Poprad 25. februára (TASR) – Ak sa zistí, že sa pri rekonštrukcii sociálneho zázemia pri zasadačkách v budove Mestského úradu v Poprade pochybilo, primátor mesta Jozef Švagerko bude trvať na prijatí opatrení, aby sa v budúcnosti takýmto veciam predišlo. Švagerko to uviedol v závere zasadnutia mestského zastupiteľstva vo štvrtok 23. februára. Reagoval tak predovšetkým na kritiku občanov mesta, ktorým sa nepozdáva cena za ich rekonštrukciu.

"Nie som odborník na stavebné veci, je tu však na to dostatok ľudí, verím, že tí nepochybili," uviedol primátor. Sociálne zázemie v podobe mužských a ženských toaliet, ale i tých pre imobilných občanov vo vestibule mestského úradu prešlo kompletnou rekonštrukciou. Okrem toaliet pribudla i samostatná miestnosť s prebaľovacím pultom určená pre mamičky s deťmi. Na tento zámer použila radnica 88.344 eur.

"Ak by mi niekto vyčítal, že rekonštruujeme záchody, ktoré mám vedľa kancelárie, alebo tam chodia len dvaja zamestnanci, v poriadku. Ale sú to verejné toalety. Môžeme polemizovať o cenách, ale ak to má byť pre občanov nášho mesta, som hrdý, že ponúkame lepšie podmienky,"
poznamenal primátor. Ako ďalej vysvetlil, v bezprostrednej blízkosti toaliet sa konajú nielen svadobné obrady, ale aj prijatia do života detí či rôzne podujatia, ktoré majú často medzinárodný charakter.

"Predpokladaná hodnota zákazky rekonštrukcie sociálneho zázemia vo vestibule mestského úradu pri zasadačkách bola 60.238 eur bez DPH. Predmetom zákazky bola rekonštrukcia jestvujúcich toaliet a vybudovanie úplne nových priestorov sociálneho zázemia v podobe toalety pre imobilných občanov a samostatnej miestnosti s prebaľovacím pultom pre mamičky s deťmi," uviedol komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Samospráva oslovila šesť firiem z celého Slovenska zaoberajúcich sa touto činnosťou.

Mesto dostalo tri cenové ponuky a na prestavbu sociálneho zázemia zvolilo podľa ich slov tú najlacnejšiu. Radnica za tento zámer zaplatila 71.982 eur. Sumu však zvýšili ďalšie práce, s ktorými sa pôvodne nepočítalo. "Išlo hlavne o stavebno-konštrukčné práce, ako výmenu ležatej kanalizácie v suteréne, ktorá bola v havarijnom stave, úpravu dažďového zvodu a náhradu za nový, doplnenie vzduchotechniky, zmenu napojenia vykurovacích telies a niektoré úpravy v elektroinštalácii," informoval Galajda.

Popradskí poslanci počas ostatného zasadnutia mestského zastupiteľstva požiadali hlavnú kontrolórku mesta Zitu Kozlerovú, aby vykonala v tejto súvislosti kontrolu.