Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Regióny

Na komunitné nápady rozdelí Trenčiansky kraj 200.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Na jeden inšpiratívny nápad môže podľa nej navrhovateľ žiadať 2200 eur, grant však môže v kalendárnom roku získať maximálne na dva projekty.

Trenčín 15. februára (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) rozdelí v tomto roku v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 200.000 eur. Komunitné nápady je možné predložiť do konca marca. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

"V šiestom ročníku participatívneho komunitného rozpočtu platí rovnomerné rozdelenie finančných prostriedkov medzi všetkých deväť okresov kraja. Projekty neinvestičného charakteru je možné podávať z oblasti voľnočasových aktivít, športu, kultúry, životného prostredia či oblasti sociálnej pomoci a dopravy," uviedla Jánošková.

Na jeden inšpiratívny nápad môže podľa nej navrhovateľ žiadať 2200 eur, grant však môže v kalendárnom roku získať maximálne na dva projekty. K podpore projektu je potrebný súhlas minimálne 30 ďalších dospelých občanov. Doručené žiadosti posúdia a predložia na verejné zvažovanie a následne na verejné hlasovanie.