Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Raslaviciach a Modre nad Cirochou pribudli nové športoviská

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

V Raslaviciach v okrese Bardejov sa výstavba nového vonkajšieho multifunkčného športoviska realizovala v rámci projektu Rozvoj a podpora športu v obci Raslavice.

Prešov 17. januára (TASR) - V obciach Raslavice a Modra nad Cirochou pribudli nové viacúčelové športoviská. K ich vybudovaniu dopomohla prešovská krajská samospráva a jej dotačné prostriedky v celkovej výške 100.400 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

V Raslaviciach v okrese Bardejov sa výstavba nového vonkajšieho multifunkčného športoviska realizovala v rámci projektu Rozvoj a podpora športu v obci Raslavice.

"Jeho cieľom bolo vytvoriť priaznivé a dlhodobo udržateľné podmienky pre rozvoj športových klubov pôsobiacich v blízkom i širšom okolí a tiež športu detí a mládeže ako takého, športové talenty nevynímajúc. Projekt neopomenul osoby s obmedzenými pohybovými schopnosťami, keďže zahŕňal i vybudovanie parkovacích miest pre imobilných a chodník k novovytvorenému športovisku. PSK ho podporil účelovou dotáciou vo výške 50.000 eur," uviedla Jeleňová.

Poskytnuté finančné prostriedky obec využila na zabezpečenie umelého trávnika pre vytvorenie samotného ihriska s umelým povrchom. Športovisko s celoročnou prevádzkou, ktoré tu vybudovali, má pritom presah na rozvoj celého mikroregiónu a na území Horného Šariša je raritou.

"Aj športovci z Modry nad Cirochou v okrese Humenné sa dočkali nového viacúčelového ihriska. Stalo sa tak vďaka finančnej podpore z Výzvy pre región PSK, ktorá bola vo výške viac ako 50.400 eur. Vybudovalo sa v intraviláne obce na pôvodnom ihrisku s asfaltovým povrchom, presnejšie v blízkosti futbalového ihriska," povedala Jeleňová.

Multifunkčné ihrisko má konečné rozmery 33 krát 18 metrov a využíva sa na rôzne druhy športov ako futbal, volejbal, tenis, basketbal či streetball.

PSK podľa Jeleňovej aj v aktuálnom roku podporí okrem iných tiež desiatky verejnoprospešných projektov z oblasti športu. Jeho dotačný program pre rok 2024 je spustený v celkovej alokácii štyri milióny eur. Termín na podanie žiadostí je stanovený do 19. februára pre všetky zverejnené výzvy - Výzvu poslancov PSK, Výzvu predsedu PSK, Výzvu pre región a Výzvu Participatívny rozpočet.