Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Raslaviciach prešiel opravou most aj časť vozovky za 214.600 eur

Most nad potokom Hrabovec pred obcou Nižné Raslavice (okres Bardejov), ktorý rekonštruuje Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK). Foto: TASR- Milan Kapusta

V obci sa oprava vozovky zrealizovala na vybraných úsekoch cesty tretej triedy, ktoré vykazovali poškodenia vo forme priečnych trhlín a hrboľov.

Prešov 25. augusta (TASR) - Poškodená lávka na moste v Raslaviciach v okrese Bardejov je zrekonštruovaná. Opravené sú tu aj dva cestné úseky, ktoré boli značne poznačené trhlinami a nerovnosťami. Do cestných prác Prešovský samosprávny kraj (PSK) v Raslaviciach investoval viac ako 214.600 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

"Oprava základovej konštrukcie mosta sa naplánovala z dôvodu poškodenia a degradácie jej betónu, ktorý vykazoval značné známky korózie. Po preložke inžinierskych sietí sa uskutočnilo rozobratie oceľovej konštrukcie, sanácia základových konštrukcií a výmena poškodených častí. Nasledovala povrchová úprava dielov a montáž oceľovej konštrukcie," uviedla Jeleňová.

V obci sa oprava vozovky zrealizovala na vybraných úsekoch cesty tretej triedy, ktoré vykazovali poškodenia vo forme priečnych trhlín a hrboľov.

"Zrekonštruovala sa časť pred mostom s dĺžkou 0,096 kilometra a ďalší takmer 0,4 kilometra dlhý úsek predmetnej cesty. Práce zahŕňali frézovanie jej vozovky, zhotovenie konštrukcie a realizáciu vodorovného dopravného značenia," priblížila Jeleňová s tým, že práce prebiehali približne 90 dní.