Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Prvé bábätká v roku 2024: Novorodencov vítali vo viacerých mestách

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Prvým bábätkom roka 2024 vo zvolenskej pôrodnici je dievčatko Lina.

Rimavská Sobota/Rožňava 2. januára (TASR) - Prvé bábätká roku 2024 vítali na svet na Gemeri v nedeľu (1. 1.) v nemocniciach v Rimavskej Sobote i v Rožňave. V Rimavskej Sobote prišla na svet v ranných hodinách Lara Alexandra, v Rožňave sa popoludní narodila Viktória. TASR o tom informovala Bibiána Ovečková, marketingová špecialistka siete Penta Hospitals, pod ktorú obe nemocnice patria.

Prvým dieťaťom, ktoré v tomto roku prišlo na svet v rimavskosobotskej nemocnici, bola Lara Alexandra. "Narodila sa mamičke Alexandre z Hodejova o 7.54 h. Váži 3070 gramov a meria 49 centimetrov," priblížila Ovečková.

V nemocnici v Rožňave sa v roku 2024 ako prvá narodila Viktória. Mamičke Veronike z Rakovnice sa dievčatko narodilo o 15.30 h, váži 3800 gramov a meria 50 centimetrov.

Prvé tohtoročné bábätko sa v komárňanskej nemocnici narodilo 2. januára ráno


Prvé tohtoročné bábätko sa v komárňanskej nemocnici narodilo 2. januára. Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Agel SK Eva Peterová, je ním dievčatko Elina s mierami 3270 gramov a 48 centimetrov.

"Na svet prišlo o 7.47 h. Jeho mamička Krisztína z Chotína v okrese Komárno sa tak stala už dvojnásobnou matkou," uviedla Peterová.


Prvé bábätko sa v skalickej nemocnici narodilo 1. januára dopoludnia


Prvými novorodencami v roku 2024 boli v skalickej nemocnici dve dievčatká. Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Agel SK Eva Peterová, na Nový rok prišla na svet ako prvá Michaela, ktorá sa s mierami 3800 gramov a 50 centimetrov narodila mamičke Viktórii z Radimova o 9.04 h.

"Zuzana z Borského Mikuláša sa stala mamičkou o 12.40 h, jej Timea mala 3700 gramov a 51 centimetrov," doplnila Peterová.



Na prvého tohtoročného novorodenca čakali vo FN Trenčín viac ako päť hodín


Prvým tohtoročným novorodencom vo Fakultnej Nemocnici (FN) Trenčín bolo dievčatko Sára. Narodila sa krátko po 5.30 h. TASR o tom informovala hovorkyňa FN Trenčín Martina Holecová.

Sáru priviedla na svet mamička Dominika z Novej Dubnice. Pri narodení malo dievčatko dĺžku 50 centimetrov, jej hmotnosť bola 3060 gramov.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR/František Iván


Prvým bábätkom roka 2024 vo zvolenskej pôrodnici je dievčatko Lina


Prvým bábätkom roka 2024 vo zvolenskej pôrodnici je dievčatko Lina. Na svet prišla v pondelok (1. 1.) o 23.25 h. TASR o tom v utorok informovala Eva Peterová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, pod ktorú táto nemocnica patrí.

Ako dodala, dieťa sa narodilo s hmotnosťou 3120 gramov a dĺžkou 52 centimetrov.

Hovorkyňa dodala, že na urgentnom príjme zvolenskej nemocnice počas Silvestra (31. 12.) a Nového roka (1. 1.) prijali pacientov len na bežné ošetrenia. "Najčastejšie to bolo poranenie alebo fraktúra končatín pre šmyknutie a pád. Úrazy spôsobené pyrotechnikou neevidujeme," objasnila. Počas posledného dňa minulého roka ošetrili 20 pacientov. Služba na Vianoce bola podľa nej o niečo pokojnejšia. "Celkovo však počas tohtoročných sviatkov, medzi sviatkami a na konci roka mali na urgente viac prípadov ako vlani," spresnila. Počas Vianoc to boli najmä akútne stavy s tráviacimi ťažkosťami a tiež úrazy.

Prvým bábätkom roka 2024 v ružomberskej pôrodnici je Viktória


Prvým bábätkom roka 2024 v ružomberskej pôrodnici je Viktória. Prišla na svet v pondelok (1. 1.) o 19.31 h. Na sociálnej sieti o tom informovala Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) v Ružomberku.

Dievčatko sa narodilo s hmotnosťou 3240 gramov a dĺžkou 50 centimetrov. "Mamička Zuzana sa tešila bondingu po pôrode. Obe zvládli pôrod bez komplikácií," uviedli z nemocnice.