Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Rožkovanoch spojili eurovoľby s referendom

Na snímke obyvateľka obce Rožkovany hádže hlas do volebnej urny počas eurovolieb v obci Rožkovany v okrese Sabinov 25. mája 2019. Foto: TASR - Maroš Černý

Už v predchádzajúcom funkčnom období sme hľadali spôsob riešenia spolužitia našich rómskych spoluobčanov, keďže žijú v dvoch komunitách a v nevhodných podmienkach, uviedla starostka obce Kollárová.

Rožkovany 25. mája (TASR) – Obec Rožkovany v okrese Sabinov spojila voľby do Európskeho parlamentu s miestnym referendom. Obyvatelia sa v ňom vyjadrujú, či sú proti výstavbe nižšieho štandardu v lokalite Bogaj.

"Petíciu za vyhlásenie referenda inicioval petičný výbor, ktorý predložil zákonom predpísaný počet platných podpisov, takže na základe toho sme v našej obci vyhlásili miestne referendum," uviedla pre TASR starostka Rožkovian Beáta Kollárová.



Ako pokračovala, pri zámere výstavby bytov postupovali v súlade s územným plánom obce, ako ak s platnými a prijatými uzneseniami obecného zastupiteľstva, ktoré výstavbu podporilo.

"Už v predchádzajúcom celom funkčnom období sme hľadali spôsob riešenia spolužitia našich rómskych spoluobčanov, keďže žijú v dvoch komunitách a v nevhodných podmienkach. Podľa môjho názoru, ak by im obec neposkytla pomocnú ruku, tak sa z toho začarovaného kruhu nedokážu sami dostať. Uvidíme, ako to celé dopadne, lebo stále je to v rukách zastupiteľstva. Mohlo to priniesť viac pozitívnych dosahov ako negatívnych," skonštatovala Kollárová.

Obec Rožkovany má v súčasnosti 1330 obyvateľov.