Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

V Rožňave sa vlani narodilo viac ako 100 detí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Počet obyvateľov Rožňavy vlani, tak ako aj v ostatných rokoch, mierne klesol.

Rožňava 12. januára (TASR) - Mesto Rožňava malo k prvému dňu aktuálneho roka 17.163 obyvateľov, vlani sa v meste narodila viac ako stovka detí. V meste Dobšiná v Rožňavskom okrese celkový počet obyvateľov v minulom roku mierne stúpol. Pre TASR to uviedli samosprávy.

Počet obyvateľov Rožňavy vlani, tak ako aj v ostatných rokoch, mierne klesol. Ako pre TASR za samosprávu priblížila referentka evidencie obyvateľov Agnesa Vodová, v Rožňave v roku 2023 zomrelo 203 obyvateľov, 177 sa prisťahovalo a 275 ľudí sa z mesta odsťahovalo. Počet novonarodených Rožňavčanov za rok 2023 predstavoval 108, najobľúbenejšie mená boli Damián, Áron, Eliška či Tamara.

Celkový počet obyvateľov v uplynulých piatich rokoch rastie v Dobšinej. Mesto malo ku koncu roka 5188 občanov, vlaňajší prírastok predstavuje 11 obyvateľov. Na trvalý pobyt v Dobšinej sa prihlásilo 36 ľudí a odhlásilo sa 62 občanov. V meste za rok 2023 evidujú 50 úmrtí, narodilo sa však 87 detí.

"Za rok 2023 nemôžeme konštatovať výraznú obľúbenosť konkrétnych mien. Narodili sa nám však traja Adamovia, traja Oliverovia a tri Elišky. Rodičia dali svojim deťom aj u nás neobvyklé mená, napríklad Violet, Evan, Lusy, Enzo, Evelyn a Brajen," priblížila pre TASR za Mestský úrad Dobšiná Eva Dovalovská.