Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

V Ružinove bude bazár kníh na lavičkách z recyklovaných vrchnákov

Mestská časť Ružinov vo vnútrobloku Bajzova-Palkovičova už minulý rok zrekonštruovala detské ihrisko, na výmenu ešte čakajú staré lavičky.

Bratislava 31. marca (TASR) - Spojenie starých kníh a nových lavičiek bude môcť zažiť verejnosť v bratislavskom Ružinove. Na zrekonštruovaných lavičkách, ktoré Ružinovu daruje spoločnosť Lidl sa uskutoční bezplatná burza kníh. Prispejú do nej aj samotní obyvatelia.

Takmer tridsiatku zrekonštruovaných lavičiek si bude môcť verejnosť vyskúšať netradičným spôsobom. Vo vnútrobloku Bajzova-Palkovičova sa uskutoční podujatie Staré knihy na novej lavičke. "Verím, že pre fanúšikov starých knižiek to bude zaujímavá akcia, na ktorej odložené knihy dostanú šancu opäť niekoho potešiť. Dúfam, že jarné počasie bude čítaniu knižiek priať a nebude nám už na ne snežiť,“ povedal starosta Ružinova Dušan Pekár, ktorý do bazáru tiež prispeje niekoľkými publikáciami zo svojej knižnice.

Lavičky sa tak v sobotu 6. apríla od 13.00 h zmenia na malý antikvariát. "Stačí prísť, priniesť knižky, ktoré chcete venovať ďalším, alebo si jednoducho prísť nejakú knižku vybrať. Všetko bude bezplatné," doplnila hovorkyňa starostu Miroslava Štrosová.

Mestská časť Ružinov vo vnútrobloku Bajzova-Palkovičova už minulý rok zrekonštruovala detské ihrisko, na výmenu ešte čakajú staré lavičky. Zaujímavosťou je, že lavičky budú z recyklovaných plastových vrchnákov. Tie zbierali študenti stredných škôl a žiaci druhého stupňa základných škôl v rámci súťaže Saguaro – voda pre stromy.