Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

V Senici pokračuje rekonštrukcia domu smútku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Na budove už vymenili hliníkové okná a dvere. V zadnej časti cintorína urobili protipovodňový múrik.

Senica 11. mája (TASR) - Obnova domu smútku v Senici, ktorá sa začala začiatkom marca, pokračuje aj napriek opatreniam proti šíreniu nového koronavírusu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Na budove už vymenili hliníkové okná a dvere. V zadnej časti cintorína urobili protipovodňový múrik. "To, čo návštevníci nevidia, sú práce realizované vnútri budovy. Zatiaľ boli čiastočne zrekonštruované sociálne zariadenia pre personál a dvere na fotobunku do obradnej miestnosti. Pokračovať budú ďalšie práce, ktoré majú byť hotové k Pamiatke zosnulých. Investícia do majetku mesta prinesie skvalitnenie poskytovaných pohrebných služieb i celkovo krajší vzhľad budovy," uviedla Moravcová.

Obnova je naplánovaná na sedem mesiacov a náklady na rekonštrukciu sú plánované na takmer 350.000 eur s DPH. "Rekonštrukcia bude pozostávať z čiastočnej rekonštrukcie sociálnych zariadení, interiérov, vykurovania, vzduchotechniky, elektroinštalácie, zdravotechnickej inštalácie, ozvučovacej techniky a výťahu," uviedol pre TASR zástupca primátora Filip Lackovič.

Ako doplnil, na objekte pribudne nová strešná povlaková krytina a zateplí sa. Fasáda dostane nový náter, opravia sa opadané obklady a vyčistia pohľadové betóny. O zateplení fasády neuvažujú, architekti navrhli zachovanie pôvodnej fasády i betónových prvkov.