Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Senici spadol cyklista na kapotu auta

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Šesťdesiatšesťročný muž tam nedal prednosť a vošiel do jazdnej dráhy po hlavnej ceste idúcemu autu Kia Picanto. V dôsledku zrážky spadol cyklista na kapotu auta a následne na cestu.

Senica 23. augusta (TASR) - Dopravní policajti zadokumentovali v utorok 22. augusta dopravnú nehodu, ktorá sa stala v Senici o 21. hodine na križovatke ulíc Hurbanova a Sadová. Šesťdesiatšesťročný muž tam nedal prednosť a vošiel do jazdnej dráhy po hlavnej ceste idúcemu autu Kia Picanto. V dôsledku zrážky spadol cyklista na kapotu auta a následne na cestu. Utrpel ľahké zranenia, obaja účastníci sa podrobili dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol negatívny. Informovala o tom dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Uviedla, že v júli 2017 došlo v okrese Senica k nárastu počtu dopravných nehôd. "V tomto roku polícia riešila 19 nehôd, vlani v júli to bolo o sedem menej. Jedna osoba bola pri nich usmrtená, tri mali ťažké zranenia a 12 ľahké. Hlavnými príčinami dopravných nehôd bolo porušenie povinnosti vodiča a nedovolená rýchlosť," uviedla hovorkyňa. V jednom prípade bol u vinníka zistený alkohol, išlo o cyklistu. Najčastejšie dochádzalo k dopravným nehodám v obciach na cestách II. triedy, v čase od 16. do 20. hodiny.