Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Skalici zadržali muža, ktorý mal pri sebe pervitín a marihuanu

V Skalici zadržali muža, ktorý mal pri sebe pervitín a marihuanu. Foto: TASR/KR PZ Trenčín

V prípade uznania viny mu hrozí za takýto skutok odňatie slobody na tri až desať rokov.

Skalica 11. júla (TASR) - Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) Skalica zadržali 32-ročného muža, ktorý prechovával drogy. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Policajti podozrievali muža zo Závodu (okres Malacky) z drogovej trestnej činnosti. "Ich podozrenie sa potvrdilo a v piatok 5. júla muža v centre Skalice skontrolovali. Pri sebe mal dve injekčné striekačky, jedno vrecúško s hnedou kryštalickou látkou a jedno vrecko so zelenou sušinou," uviedla Kredatusová.

Polícia obmedzila muža na osobnej slobode a odovzdala vyšetrovateľovi. Podozrivý materiál zaistili a zaslali na expertízu. Kriminalisticko-expertízny útvar PZ potvrdil, že zaistenými látkami sú 23 dávok pervitínu a dve dávky marihuany. "Na základe toho vyšetrovateľ obvinil muža z drogovej trestnej činnosti a spracoval podnet na väzbu. V utorok (9. 7.) obvineného policajti na základe rozhodnutia súdu eskortovali do výkonu väzby," doplnila hovorkyňa.

V prípade uznania viny mu hrozí za takýto skutok odňatie slobody na tri až desať rokov.