Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Regióny

V sklade v Michalovciach horela slama, odhadovaná škoda je 35.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Zasahovalo sedem príslušníkov HaZZ s troma vozidlami. Nadránom ešte rozoberali baly slamy a dohášali ohniská, zásah ukončili o 7.00 h.

Michalovce 2. augusta (TASR) – K požiaru uskladnenej slamy a sena došlo v sobotu (1.8.) večer v sklade poľnohospodárskych produktov v Michalovciach na Močarianskej ceste. Hasiči likvidovali oheň až do rána, odhadovaná škoda je podľa nich 35.000 eur, uchránené hodnoty predstavujú zhruba 100.000 eur.

Na mieste zasahovali hasiči krátko po 21.00 h. "Prieskumom bolo zistené, že ide o požiar balíkov sena a slamy nachádzajúcich sa pod prístreškom s rozlohou približne 700 štvorcových metrov. V polovici priestoru sa nachádzal aj uskladnený jačmeň," uviedol dnes pre TASR krajský operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach.

Pre veľké zadymenie museli hasiči použiť dýchacie prístroje, požiar likvidovali troma C-prúdmi. Keďže zásah si vyžadoval veľké množstvo hasiacej látky, vodu dopĺňali kyvadlovou dopravou z hydrantovej siete v susednej obci Pozdišovce. Z dôvodu deštrukcie prístrešku ochladzovali jeho nosnú konštrukciu.

Zasahovalo sedem príslušníkov HaZZ s troma vozidlami. Nadránom ešte rozoberali baly slamy a dohášali ohniská, zásah ukončili o 7.00 h. Príčina požiaru je predmetom vyšetrovania.