Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

V Snine pribudnú v tomto roku nové športoviská pre deti a mládež

O investičnom zámere výstavby nových detských ihrísk rokovalo v Snine na sklonku apríla mestské zastupiteľstvo.

Snina 21. mája (TASR) - Mesto Snina vybuduje v tomto roku nové športoviská pre deti a mládež. Pribudnú na Sídlisku 1. mája, Sídlisku Komenského a v miestnej lokalite s názvom Tabla.

O investičnom zámere výstavby nových detských ihrísk rokovalo v Snine na sklonku apríla mestské zastupiteľstvo (MsZ). V materiáli, ktorý pripravila pre rokovanie poslancov miestna samospráva, sa navrhovalo, aby sa spomínané športoviská pre deti vybudovali v tomto roku iba na Sídlisku 1. mája a na Sídlisku Komenského. Súčasťou investičného zámeru bola zároveň aj inštalácia basketbalového koša a úprava plochy pre športové účely v jednom z medziblokových priestorov Sídliska 2.

"Poslanec Jozef Savka (nezávislý) podal počas rokovania MsZ pozmeňovací návrh, na základe ktorého bolo do pôvodného investičného zámeru mesta doplnené aj streetbalové ihrisko v lokalite Tabla," informovala TASR hovorkyňa sninskej radnice Zuzana Krupa. Ako dodala, takto upravený investičný zámer následne schválili mestskí poslanci prijatým uznesením. Primátor mesta Štefan Milovčík sa s ich rozhodnutím stotožnil a odobrené uznesenie v týchto dňoch podpísal.

Mesto Snina buduje nové detské ihriská od roku 2008. V poslednom období pribudli v centre mesta pri bytovom dome C3, vo Vihorlatskom parku, na Palárikovej ulici a v parku v lokalite Tabla. Výstavbu nových športovísk, ktorú odobrilo na poslednom rokovaní MsZ, plánuje odštartovať miestna samospráva v auguste tohto roka.