Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 30. máj 2024Meniny má Ferdinand
< sekcia Regióny

V Starej Ľubovni opravia miestne komunikácie, radnica získala dotáciu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Primátor zároveň dodal, že tento mesiac samospráva poslala žiadosti o dotácie aj na ďalšie tri projekty.

Stará Ľubovňa 28. decembra (TASR) - Vďaka nenávratnému finančnému príspevku zo štátneho rozpočtu obnovia v Starej Ľubovni viaceré miestne komunikácie. Informoval o tom primátor Ľuboš Tomko s tým, že výška dotácie je takmer 320.000 eur.

Príspevok mestu poskytlo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Cieľom je podporiť územie udržateľného mestského rozvoja formou vybudovania, rekonštrukcie a opravy miestnych komunikácií, čím sa zlepší ich technický stav a zvýši sa dopravná vybavenosť regiónu. Celkové náklady projektu sú na úrovni viac ako 336.000 eur, zvyšok dofinancuje mesto.

Dohromady sa obnoví viac ako 11.500 metrov štvorcových plochy. Zo zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv vyplýva, že opravy sa dotknú ulíc Budovateľská, Továrenská, Popradská, Zamoyského, Jarmočná, Štúrova, Levočská, Prešovská, Letná a Komenského. Zrekonštruujú aj komunikácie na Námestí generála Štefánika a v mestskej časti Podsadek. Lehota na použitie dotácie je do konca budúceho roka.

Primátor zároveň dodal, že tento mesiac samospráva poslala žiadosti o dotácie aj na ďalšie tri projekty. "V rámci nich chceme vybudovať nový náučno-rekreačný chodník lesoparku, vymeniť okná a dvere na meštianskom dome č.2 a zriadiť bezbariérový prístup do kultúrneho domu," uzavrel Tomko.