Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V súťaži vranovskej knižnice deti vytvoria prezentácie o Štefánikovi

Milan Rastislav Štefánik, archívna snímka. Foto: TASR - Zdenko Dzurjanin

Naša odborná porota vyberie najlepších desať prezentácií, a tie sa predstavia verejne pred publikum, hovorí Marianna Majzlíková z knižnice.

Vranov nad Topľou 2. mája (TASR) - V súťaži o Štefánikovi, ktorú organizuje Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou, majú žiaci a študenti za úlohu vytvoriť prezentáciu. Súťaž je určená deťom vo veku od 12 do 18 rokov. Prezentácia má mať minimálne sedem snímok, časovo je ohraničená na desať minút.

Ako TASR informovala Marianna Majzlíková z knižnice, podobnú súťaž v minulosti pripravili aj v súvislosti s Ľudovítom Štúrom. „Keďže podujatie malo ohlas, rozhodli sme sa pokračovať s ďalšou významnou osobnosťou,“ ozrejmila. Mladým ľuďom je forma prezentácií blízka. Rozhodli sa pre ňu aj preto, že sú potom prítomní pri hodnotení a z ostatných prezentácií sa dozvedia nové informácie.

Súťaž trvá do 15. mája. „Naša odborná porota vyberie najlepších desať prezentácií, a tie sa predstavia verejne pred publikum,“ uviedla s tým, že jednu cenu potom vyberú odborníci a jednu študenti. „Hodnotenie bude 25. apríla o 10.00 h u nás v knižnici,“ uzavrela.