Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V súvislosti s vetrom zasahovali hasiči v Trenčianskom kraji sedemkrát

Ilustračné foto Foto: internet

Celkom v rámci Trenčianskeho kraja v súvislosti s počasím zasahovalo 23 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so siedmimi kusmi hasičskej techniky.

Trenčín 9. apríla (TASR) - Hasičov v Trenčianskom kraji zamestnala v nedeľu (8.4.) nepriaznivá poveternostná situácia. Na území kraja absolvovali v súvislosti so silným vetrom celkom sedem zásahov, informoval v pondelok TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"Išlo o odstraňovanie spadnutých stromov z ciest a miestnych komunikácií, respektíve uvoľnených strešných plechov," spresnil.

Spadnuté stromy odstraňovali hasiči z vozoviek v Hornej Marikovej v okrese Považská Bystrica, Radobici v Prievidzskom okrese, Zliechove v Ilavskom okrese a Omastinej v okrese Bánovce nad Bebravou. Uvoľnený plech na strieške balkóna na štvrtom poschodí bytového domu odstraňovali v Bzinciach pod Javorinou v okrese Nové Mesto nad Váhom a uvoľnený plech na streche hliadkovej veže požiarnej zbrojnice vo Vaďovciach v rovnakom okrese.

Celkom v rámci Trenčianskeho kraja v súvislosti s počasím zasahovalo 23 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) so siedmimi kusmi hasičskej techniky.