Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Tatrách začal predaj skipasov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Cena celosezónneho skipasu zostala nezmenená, denný lístok mierne zdražel. Možno ho využiť už v siedmych strediskách.

Vysoké Tatry 16. októbra (TASR) – Hoci po snehu na svahoch ešte nie je ani chýru, ani slychu, prevádzkovatelia lanoviek a vlekov v Tatrách a iných strediskách už začali s predpredajom skipasov na novú zimnú sezónu. „Slovakia super skipas je bohatší o ďalšie stredisko, dokopy ich tak bude v rámci jedného skipasu už sedem,“ informovala PR manažérka Tatry Mountain Resorts (TMR), a.s., Katarína Šarafínová.

Cena celosezónneho skipasu ostala oproti minulému roku nezmenená, hoci denné lístky budú stáť o čosi viac. Vyplýva to z investícií, ktoré spoločnosť realizovala v slovenských strediskách za posledné roky. „Lyžiari ich môžu čerpať kedykoľvek počas zimnej sezóny, podľa výberu vo variante 10 dní, 15 dní zo sezóny, alebo celosezónne,“ vysvetľuje Šarafínová. Lístok je však možné v jeden deň použiť len jedenkrát v jednom stredisku, prípadne v mikulášskom akvaparku, ktorý je tiež jeho súčasťou.

Najväčšie slovenské lyžiarske strediská spojili pred niekoľkými rokmi sily a podľa vzoru Álp a Dolomitov vytvorili Slovakia Super Skipas. Vďaka nemu tak môžu turisti lyžovať na oboch stranách Chopku, na Donovaloch, Veľkej Rači, tiež na svahoch Malina Brda, Štrbského Plesa, či vyskúšať najdlhšiu šesťkilometrovú zjazdovku v Tatranskej Lomnici. Tento rok sa táto ponuka rozrástla aj o lyžovačku vo Vrátnej. TMR by chcela do skipasu zakomponovať aj lyžovačku v českom stredisku Špindlerov Mlyn, o tom však zatiaľ ešte nie je rozhodnuté.

„Najväčšou tohtoročnou investíciou je prepojenie strediska Jasná Nízke Tatry tromi novým lanovkami, pričom pribudli aj ďalšie kilometre zasnežovaných trás,“ zdôraznila Šarafínová. Investície TMR za posledných šesť rokov, vrátane tohtoročnej, predstavujú sumu 144 miliónov eur.